Træt af disruption rådgivere og AGILE metodister!

Comment

Træt af disruption rådgivere og AGILE metodister!

Store stærke dyr bliver ædt af de små og hurtige….sigende metafor men ikke helt korrekt, Det vi ser er snarere at de klassiske organisationer “Maskinerne” i samfundet kæmper mod nye “livsformer” og maskinerne taber…

Det har mange organisationer opdaget og de kaster sig over AGILE metoder i innovationsafdelinger og IT for at assimilere livsformernes adfærd, men de forbliver maskiner og AGILE teams bliver fremmedlegemer eller i bedste fald kæledyr i organisationerne. De taber fortsat.

Rigide Governance krav, et ensidigt PROFIT fokus og hierarkisk stabsledelse indkapsler og kvæler det nye. Kulturen kan ikke rumme det nye.

Det er der også mange der har opdaget. De forsøger derfor nu at assimilere AGILE metoder og redskaber til hele organisationen, de kalder det SAFE. Men de vil også fejle. AGILITET er en livsform ikke en procesoptimerende maskindel.

AGILITET opstår kun i en kultur, der sætter “livsformer” over “maskiner”.

Der er 2 steder i organisationen hvor kulturforandringen bør komme fra - menneskene i frontlinjen og i topledelsen.

At opnå AGILITET i frontlinjen - dvs. salg og service operationen er som at give sin organisation INSTINKT og adfærd - noget der kendetegner levende væsener. Det er det der gør det muligt for omverdenen at forholde sig til jer autentisk, didaktisk og involverende. 

At plante AGILITET i resten af dyret er en proces, hvor hjernen - topledelsen - skal nå til en ny dyb og smertelig erkendelse - noget der rykker så fundamentalt i dem at det kræver at de udvikler deres bevidsthed. De skal indse at hierarkiet har udlevet sin rolle og at deres priviligerede placering i toppen, som helt sikkert har været svær at opnå, ikke kan fastholdes med det samme indhold og i den samme form som den havde da de blev lokket derop.

Erkendelsen er at de ikke skal kontrollere og lede nogen mere. De skal lære deres mellemledere ikke at kontrollere og lede mere, ja måske skal de endda sige farvel til mange af dem. De skal fjerne statussymbolerne omkring dem og hierarkierne under dem. I stedet skal de bruge tiden på at fremfinde de naturlige celler i organisationen og vække dem til live. Det gør de ved at give dem ansvar, indflydelse og livskraft i et effektivt netværk af celler som sammen skaber et formål i bevægelse. En ægte agilitet overfor det ukendte der kommer væltende ind.......

Skal jeg absolut gøre noget nu? kan jeg ikke bare digitalisere lidt mere og skære lidt mere i organisationen? 

Spørg dig selv om dette:

Hvad har den næste dygtige medarbejder mon mest lyst til?

  1. at arbejde et sted hvor han kan bidrage med hele sin person og indgå i en levende organisation med et evolutionært mål som han påvirker og som er større end PROFIT eller... 
  2. vil han være et nyt velsmurt tandhjul i en maskine som han måske om mange år kan få lov at køre? 

OG….

Hvad har den næste kunde mon mest lyst til når han skal have jeres Coca Cola? 

  1. En sludder med en levende kioskmand han kan få en ægte relation til eller 
  2. et potentielt slagsmål med en poleret Vending Machine der kan spare ham et par minutter når den virker?

Comment

Comment

Eksperter der inviteres med i vores arbejde

Interfazers er en moderne netværksorganisation. "Rette mand til opgaven" er langt vigtigere for os end "vi har alle samme arbejdsgiver". Henrik Danbjørg er den eneste faste mand bag brandet alle andre er med per invitation når muligheden byder sig.  

Særlige eksperter i mit netværk som jeg har arbejdet sammen med og skabt resultater med og derfor anbefaler på det varmeste:

Lavrans Løvlie - Founder af livework i London og Oslo. Verdens bedste service designer og da næsten alle forretningsmodeller i dag udvides gennem etablering af services omkring produktet eller som services alene er han en éner, der skal trækkes på hvis man får muligheden.

Annemarie Kirk - Tidligere udviklingschef i Berlingske og nu selvstændig. Fantastisk sikker hånd i komplekse projekter og stor digital indsigt om såvel gadgets som medier og adfærd. Forretningsstrategisk er det primært medieverdenen hun beskæftiger sig med.

Thomas Paludan - Tidligere chef for SEM indkøb i TDC og senere VIASAT nu selvstændig. Han er en hands on verdensmester i trafik via search og strategisk dygtig i alt hvad der har med trafik at gøre. Han er desuden en knag til at tænke forenkling af digitale services og abbonnemntsforretninger

Sebastian Wikkelsøe - Portalchef i Jubii da det hus virkelig rykkede, nu kommerciel direktør og medejer af simplesite. Han har alle dage været digital forretningsudvikler og kan både trafik, services og abbonnementsforretninger. Han har internationaliseret flere gange og med simplesite er der tale om global udrulning gennem partnerkanaler og search.

Louise Altmann - UX Manager i EBITA og siden leadansvarlig i BetterPlace nu selvstændig. Louise er helt fantastisk udi Interaktionsdesign, content marketing, Informationsarkitektur og projektledelse i internetprojekter.

Alfred Joensen - Grundlægger af NESTECH og softwarearkitekt med stort S. Han har egenhændigt udviklet en liv- og pensionskerne som benyttes flere steder i Scandinavien. Han er forenklingens mester og vil med sikkerhed kunne skabe store rationaliseringer og bedre time-to-market gennem IT optimering i alle større koncerner indenfor finans.

Sofus Clemmensen - Grundlægger af GIVERS. Sofus er AGIL ekspert, der formår at gøre agilitet til noget jordnært. Sofus har den særlige styrke, at han formår at gøre projekter enkle og letbenede. Desuden er han en af kun en håndfuld mennesker, der har de højeste certificeringer i de to største traditionelle projektledelsesskoler. Innovation, ledelsesmobilisering, programledelse og eksekveringsrådgiver. 

Holger Morell - Selvstændig senior procesekspert, der formår at synliggøre, optimere og delagtigøre organisationer i deres processer. Med den transperens der opstår får virksomheden mulighed for at løfte forretningen lønsomt på meget kort tid og altid. 

Herudover har jeg mere end 1000 kontakter indenfor det digitale på LinkedIn, hundredvis af tidligere kolleger og partnere, så hvis du tager fat i mig erder  nok også den person eller ekspertice du lige står og leder efter.

...Og lidt om undertegnede.....

Henrik Danbjørg - Founder af EBITA, portalchef på Jubii, Digital Direktør i Nørgård Mikkelsen og Co-Founder af Social Release A/S samt Head of Sales i Nestech. Jeg har skabt digital forretningsudvikling i 15 år. Mine service og salgskoncepter har fundet vej til low cost airlines, rederier, forsikringsselskaber, medier, interesseorganisationer, teleselskaber og et hav af digitale startups. Min force er at finde det konkrete service og salgsgreb og designe selve interaktionen mellem virksomhed og kunde i digitale kanaler. 

 

 

Kontakt os her og find ud af det!

Comment